В бюлетината за изборите няма да има номер 21

Политика

01-09-2022, 20:34

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

„Единна народна партия“ няма да фигурира в бюлетината

Единна народна партия, мандатоносител на "Ние идваме", няма да фигурира в бюлетината за изборите за народни представители на 2 октомври. Заместник-председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева обясни, че името на партията, както и номерът й, макар и изтеглен при вчерашния жребий в ЦИК, няма да фигурират в бюлетината, за да не се объркват хората, предаде БТА.

Вчера ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите за участие в парламентарните избори на 2 октомври. На партия „Единна народна партия“ беше отреден номер 21. 

Партията е официално регистрирана за вота през октомври от ЦИК, но не е регистрирала нито един кандидат-депутат в Районните избирателни комисии в многомандатите избирателни райони в страната. 

Преди няколко дни от "Ние идваме" съобщиха, че ще се оттеглят от участие в предстоящите парламентарни избори и го определиха като трудно, но правилно решение. „Ние идваме!“, заедно с ЕНП, ще продължим активна работа и ще постигнем целите си за освобождаване на страната от мафията, за да имаме път като модерна и свободна държава. Започваме работа за следващите избори", написаха тогава от организацията.