Задържан е водачът на самозапалилия се джип, превозвал нелегални мигранти

Крими

02-09-2022, 16:46

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът е установен и издирен при съвместни действия на служители от сектор „Криминална полиция” в РУ - Пазарджик и колегите им от ОДМВР - Хасково

Както бе съобщено, около 16.45 часа на 30 август, на телефона за спешни повиквания 112 бе получен сигнал за горящ джип в района на 104 км на АМ „Тракия”, в платното по посока за София. Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители от сектор ”Пътна полиция” и екипи на пожарната установиха, че в превозното средство са превозвани 10 чужденци - сирийски граждани, влезли нелегално на територията на страната ни, всички без документи за самоличност. След инцидента водачът на автомобила успява да избяга и да се укрие. На мястото е извършен оглед, а случаят е докладван на прокуратурата в Пазарджик.

В хода на предприетите и проведени голям по обем оперативно-издирвателни действия криминалистите установяват самоличността на шофьора - 22-годишен жител на Свиленград. Той е задържан с помощта на служители от ОДМВР - Хасково и приведен в ареста на РУ - Пазарджик. Работата по случая продължава под надзора на районната прокуратура.