Регионалното министерство ще помогне на наводнените населени места в община Карлово

Общество

02-09-2022, 20:11

Снимка:

МРРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това обеща министър Иван Шишков след като посети по спешност карловското село Каравелово

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще помогне с каквото е необходимо на наводнените населени места в община Карлово. Това обеща министър Иван Шишков след като посети по спешност карловското село Каравелово. На място той се запозна с нанесените от водната стихия щети. Основните поражения са върху общински пътища и инфраструктура и възстановяването им най-вероятно ще бъде поето от фонда за бедствия и аварии, но регионалното министерство винаги е в тесен контакт с общините и затова искам на място да разбера с какво може да се включим, заяви архитект Шишков.

Той съобщи, че проходът Троян - Кърнаре ще бъде разчистен до края на утрешния ден от свлечената заради проливните дъждове скална маса. Ще се чисти, докато се стъмни и няма да рискуваме да се чисти през нощта заради лошото време, уточни регионалният министър. До възстановяването на движението трафикът на леки автомобили ще се пренасочва по обходен маршрут през прохода „Шипка“.

На връщане от посещението си в село Каравелово, министърът установи, че е започнала да приижда вода и по улиците на пловдивското село Войнягово.