15 самосвала и 4 багера помагат за разчистване на щетите след бедствието в Карловско

Общество

05-09-2022, 11:04

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов

Цялата налична техника на „Автомагистрали“ ЕАД ще се включи в разчистването на щетите след наводнението в Карловско. 15 самосвала, 4 багера, 20 служители на  държавното дружество са на място, 40 служители на Националното тол управление и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ са в помощ на бедстващите там. Около 10 пътнотранспортни фирми също помагат за отстраняването на авариите по пътищата. Това съобщи пред медии заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов. Той е в с. Каравелово заедно с изпълнителния директор на „Автомагистрали” ЕАД инж. Иван Станчев и председателя на УС на АПИ инж. Иво Иванов.

По обед се очаква да пристигне още техника. Всичко каквото МРРБ може да предложи е налице, каза още заместник-министър Христов. И допълни, че първата задача е да се направят проходими населените места в региона.

В помощ на властите на терен се включи и специализирана механизация на частни строителни компании, членове на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара “Пътища”.

„Водоснабдяване и канализация“ – Пловдив работи по отстраняване на авариите на помпените станции в близост до засегнатите населени места. Ще бъде направен оглед и техниката ще бъде разпределена така, че да достигне навсякъде, където е необходимо.