Откриха паметник на легендарния сръбски певец Шабан Шаулич (Видео)

Свят

07-09-2022, 12:11

Снимка:

Grand TV

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Откриха паметник на легендата Шабан Шаулич в родния му град Шабац.

Бронзовият монумент на обичания певец, загинал в катастрофа прeди повече от 3 години, е висок 4 метра и е дело на известните сръбски скулптори Зоран Иванович и Богдан Доброта.

Паметникът на Шабан Шаулич се намира в парка в центъра на града, на мястото на бившата автогара, откъдето изпълнителят на десетки хитове тръгна към светлините на големия град и покори света с ангелския си глас, доброта и честност.

На церемонията присъстваше семейството му - съпругата Гордана, дъщеря му Илда, кумовете им и верни приятели - Зорица Брунцлик и Миролюб Аранджелович Кемиш, почитатели и съграждани.

По време на откриването на паметника звучеше песента на Шаулич "Zal".

"Ние сме безкрайно тъжни, тази тъга никога няма да премине, но днес сме изключително горди, че Шабац, начело с кмета, с всички граждани, подкрепиха инициативата. Преди 50 години Шабан отиде в голям град от това място и покори света с ангелския си глас, доброта, честност, днес, тук, върнете се тук", сподели през сълзи съпругата му Гордана.

Кметът на Шабац Александър Паич добави, че издигането на паметника е начин градът да отдаде почит на човек, който е част от неговата история и който има голям принос за развитието на културата. "Дните на Шабан" е културна проява, която ще пази паметта за творчеството, оставено от великия артист, но също така ще даде възможност на някои млади певци да покажат своя талант, обяви Паич преди време.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен