Откриха паметник на легендарния сръбски певец Шабан Шаулич (Видео)

Свят

07-09-2022, 12:11

Снимка:

Grand TV

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Откриха паметник на легендата Шабан Шаулич в родния му град Шабац.

Бронзовият монумент на обичания певец, загинал в катастрофа прeди повече от 3 години, е висок 4 метра и е дело на известните сръбски скулптори Зоран Иванович и Богдан Доброта.

Паметникът на Шабан Шаулич се намира в парка в центъра на града, на мястото на бившата автогара, откъдето изпълнителят на десетки хитове тръгна към светлините на големия град и покори света с ангелския си глас, доброта и честност.

На церемонията присъстваше семейството му - съпругата Гордана, дъщеря му Илда, кумовете им и верни приятели - Зорица Брунцлик и Миролюб Аранджелович Кемиш, почитатели и съграждани.

По време на откриването на паметника звучеше песента на Шаулич "Zal".

"Ние сме безкрайно тъжни, тази тъга никога няма да премине, но днес сме изключително горди, че Шабац, начело с кмета, с всички граждани, подкрепиха инициативата. Преди 50 години Шабан отиде в голям град от това място и покори света с ангелския си глас, доброта, честност, днес, тук, върнете се тук", сподели през сълзи съпругата му Гордана.

Кметът на Шабац Александър Паич добави, че издигането на паметника е начин градът да отдаде почит на човек, който е част от неговата история и който има голям принос за развитието на културата. "Дните на Шабан" е културна проява, която ще пази паметта за творчеството, оставено от великия артист, но също така ще даде възможност на някои млади певци да покажат своя талант, обяви Паич преди време.