Прокуратурата изнесе подробности за тежката катастрофа край София

Крими

07-09-2022, 17:31

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП

Прокуратурата излезе с подробности за тежката катастрофа в Панчарево. При инцидента загина един човек, осем бяха ранени. Седем от пострадалите са под 19 години.

Ето какво съобщиха от държавното обвинение:

Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провеждат активни действия по разследване на пътнотранспортно произшествие, настъпило късно вечерта на 06.09.2022 г. в с. Панчарево.

Според първоначалната информация по случая, на посочената дата около 22,05 часа лек автомобил, марка „БМВ“, се движел по ул. „Самоковско шосе“ с посока на движение от бул. „Елин Пелин“ към ул. „Шуманец“ и в района на № 16 (гребна база „Панчарево“) реализирал пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил, марка „Мазда“. Ударът настъпил в платното за движение на лек автомобил, марка „Мазда“, в резултат на което последният отскочил назад и настъпил удар в движещия се попътно зад него лек автомобил, марка „Фолксваген“.

В резултат на произшествието настъпила смъртта на водача на лекия автомобил, марка „БМВ“, и са причинени телесни повреди на пътуващата с него 29-годишна жена. Телесни повреди получили и 18-годишният водач на лек автомобил, марка „Мазда“, и пътуващите с него три момичета на 17 години, на 14 години и на 18 години. Леки наранявания са получили 18-годишния водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“, и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са три леки автомобила, протоколите за които са внесени от СГП в СГС за одобрение. В района на произшествието видеокамери не са установени, назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебномедицинска експертиза на трупа на починалия и съдебнохимическа експертиза, възложена на експерт от ВМА за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на починалия водач.

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички необходими експертизи.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.