Двама са задържани за палежи в Хасково

Крими

17-09-2022, 17:08

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Арестът е осъществен след серия сигнали за пламнали обекти в областния град снощи. Характерно при всички тях е че са горели необитаеми постройки. Съобщенията са получени в рамките на близо 3 часа, през час. Първото съобщение в 19,30 часа е за горящ тютюнев склад на улица „Г. Кирков“.  Други 2 сигнала са за пламъци в две необитаеми къщи на „Добруджа“ и „Св. св. Кирил и Методий“. В гасенето на пламъците се включиха пожарни екипи от Хасково, Димитровград, Любимец и Харманли.  На място през нощта останаха  екипи на пожарната за разчистване и доизгасяване на локални огнища.

В тази връзка полицейските служители са извършили оперативно издирвателни и заградителни действия, при които е задържан мъжа. Като съпричастен към палежите е установен и 45-годишен хасковлия. В помощ при издирването и задържането на двамата са били кадрите от видеонаблюдението, предоставени от Община Хасково .

При довеждането им в управлението, 33-годишният е направил признания пред криминалистите и е описал механизма на извършване на деянието. На двамата е наложена мярка за задържане до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Процесуално-следствените действия за изясняване мотивите за палежите предстоят под надзора на прокуратурата.