Борисов: По-трудно и опасно време в последните 50 години не е имало

Политика

21-09-2022, 20:18

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Промяната" ни върнаха с 10 години назад, заяви лидерът на ГЕРБ

Аз съм опитен човек, по-трудно и опасно време в последните 50 години не е имало. Трябва да имаме много силна държава. Това заяви Бойко Борисов във Варна.

"Сърдит съм, след като две години "Хемус" е спряна. Не съм дошъл да лъжа хората, нито да ми гласуват, защото е важно да стана премиер. Яд ме е, че перлата на Черноморието няма магистрала, няма втори мост. Единственото, което е направено, е било по наше време”, коментира Борисов и обясни, че не пускат магистралата, за да не се каже: Бойко я направи. Вие две години – нищо не казахте и нищо не се случи за Варна. Оставихме им 1 милиард за "Хемус" в специална сметка в БНБ. Асен Василев ги похарчи. И министърът на Румен Радев каза, че е идиотия да се спре "Хемус", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов припомни, че през 1997 г. СДС извади България от кризата, ГЕРБ измъкна страната от финансовата криза, COVID кризата, а сега заедно трябва да я вадим от ямата.

"Над 60-70 на сто са поскъпнали най-важните неща. "Промяната" е пирамида, за 6-7 месеца ви обра майсторски. Върнаха ни с 10 години назад през тези 10 месеца. Лъжейки, че повишават пенсиите, с тука има-тука няма, в същото време те те обират и ти взимат от двата джоба”, посочи председателят на ГЕРБ. По думите му, ако „Промяната” останат още да управляват, ще имаме 50 млрд. дълг. „А ние държахме 12 млрд. фискален резерв и харчехме колкото изкараме. Сега се карат кой вдигнал пенсиите. Но майсторлъкът е кой ще изкарва парите, кой ще плаща тези пенсии”, заяви още той.

"Знам, че чакате нещо да ви излъжем, да ви дадем оптимизъм, но идва тежка зима, дърва няма, пелети няма. Само пари в офшорките, както написаха 100 млн. В ГЕРБ имаме разработена схема за отстъпка на гориво. Зареждате 50 литра, връщат ви 50 лева. Гарантираме един лев отстъпка на литър. Аз години съм ви държал инфлацията 0,5% и горивото е било евтино”, обясни Бойко Борисов и допълни, че все пак трябва да има някакъв оптимизъм, нещо, което да ни държи силни. "Бързо трябва да се направят много промени, да дойдат Еврофондовете. В момента има нула евро от Европа. При нас всички фондове работеха, никога не са ми спирали и едно евро", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че партията има ясна позиция, че войната трябва да се спре и трябва да се помага на Украйна. Той коментира, че частичната мобилизация в Русия го плаши. "Най-лошите ми предположения се случиха. Говори се за ядрен шантаж. Ние сме брали ядовете от „Чернобил“, а „Запорожие“ е отгоре. Ако някой направи саботаж, какво става с нашето земеделие?", изрази опасенията си той.