Бойко Борисов: Имаме едно много счупено нещо, наречено държава

Политика

24-09-2022, 12:20

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да имаме голяма разлика с другите, за да се справим. Ако разликата е няколко процента ще е рисковано да се вкараме в управлението. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

Той призна, че ще е трудно да оправят положението, но припомни предишните кризи, с които управлението на ГЕРБ се е справило. "Когато дойдохме през 2009 г. беше световната финансова криза, но успяхме да измъкнем държавата. После 2013 г. Орешарски доведе до фалит на КТБ, неплащане на енергията на американските централи и бяхме осъдени от руснаците за двата реактора. За една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме чисти, като сваляхме и дълга и бяхме шампиони в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен излишък", отбеляза Борисов.

Той припомни още, че по време на неговото управление мигрантският поток е бил овладян заедно с Шарл Мишел, Урсула фон дер Лайен и Ердоган, докато сега има частично бедствено положение в Свиленград заради мигрантите.

"След 2 октомври с Ердоган много бързо ще го решим този въпрос. Цените на горивата ще слезнат надолу, на газа също – аз имам решение, защото съм го правил 12 години, не приказвам така-така", обеща Борисов.

Той разказа и как Кирил Петков е твърдял на европейски съвет, че ГЕРБ е против присъединяването на Северна Македония в ЕС.

"В същото време аз от Банкя говоря с Урсула фон дер Лайен и гарантирам как това не е вярно. На другия ден се принудихме и внесохме предложение на парламента да подкрепи Френското предложение", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов обвини "Продължаваме промяната", че още не е заявила своя позиция срещу Путин в отговор на мобилизацията и ядрения шантаж.

"Много ме е страх наистина, че всеки ден в атомната централа в Запорожие я атакуват постоянно и сега, когато виждам колко се изнерви обстановката, агресията на Путин е видима и целият демократичен свят сме твърдо решени, че това трябва да приключи. Руският народ ни е приятел, но това, което прави Путин, е извън всякакъв нормален коментар – ядрен шантаж и бой по Запорожие, а тя е изключително близко до нас. Няма как да не съм против човек, който пряко ни заплашва".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен