Протестната кампания на КНСБ продължава в цялата страна (Снимки)

Портфейл

29-09-2022, 18:27

Снимка:

КНСБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Експертите на конфедерацията провеждат срещи с работници и директори и поставят исканията за вдигане на възнагражденията

ротестната кампания на КНСБ “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!” продължава в цялата страна чрез посещения във фирми, ведомства, общински и държавни дружества. Експертите на конфедерацията провеждат срещи с работници и директори и поставят исканията за вдигане на възнагражденията.

Конфедерацията настоява за ръст на работните заплати поне с процента на инфлацията, която на годишна база към август е близо 18 процента. Там, където работниците са по-ниско от това увеличение или липсва такова, се инициират преговори чрез механизмите на колективното трудово договаряне.

Във Варна експертите от Регионалния съвет на КНСБ се срещнаха с работодатели и председатели на синдикални организации към Федерацията на синдикатите в здравеопазването и ги запознаха с исканията на конфедерацията.

В Ямбол бе проведена среща с работещите и управителят на ВиК – Ямбол. Работниците и служителите настояват за поне 15% увеличение на заплатите в сектора. Към юни тази година средната заплата е едва 1150 лв.

Екипът на КНСБ във Видин пък посети “Български пощи” и направление “Здравни дейности” в Община Видин. По време на срещите работниците бяха запознати с исканията на кампанията, а на директорите бяха връчени заявленията с настояване за ръст на заплатите.

В Смолян екипът на Регионалния съвет посети на 26 септември Южноцентрално държавно предприятие – Смолян, Регионална библиотека “Николай Вланчев” и Художествената галерия. На 27 септември бяха проведени срещи в “Гама Кабел” – Смолян и офисът на ОбКС на СБУ – Смолян.