Бойко Борисов: Важното е разумът да надделее, светът е война

Политика

02-10-2022, 12:09

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Светът е война, ясно позиционирана, а колегите политици избягват тази тема. Ние ясно сме заявили, че при тази агресия в лицето на Путин, България трябва да бъде категорична и точна за мястото, в което се намира - Европейския съюз и НАТО. Ние сме с белите фигури. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като упражни правото си на глас на поредните предсрочни парламентарни избори.

Важното е разумът да надделее, както и да има финансова стабилност, категорично подчерта председателят на ПП ГЕРБ.

Този хаос и рекет върху българите трябва да престане, каза Борисов и добави, че след като са започнали да излизат далаверите на предишните управляващи за всички ще стане ясно какво са правили, така че и малкото останали да гласуват за тях, ще се отвратят.

"Влизането в Еврозоната трябва да е първа и най-важна задача. Иначе ние сме основен производител на ток и храни, можем да храним Балканите, да изнасяме енергия, дава се огромна възможност за водни централи за каскади и какво ли не. Парите по ПВУ трябва да се насочат а правилните места, именно в енергията, където в следващите години ще е най-важно", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че средствата по Плана за възстановяване трябва да се насочат правилно към местата, където електроенергията ще е най-ценната.

"Вчера видяхме поредната опорка на „Промяната“ - и Мицотакис, и Вучич заявиха, че благодарят на Борисов за старта на интерконектора. Ние в момента сме с най-мощната газопреносна система на Балканите със системни връзки! Довечера ще се преброим всичките. Призовавам след довечера - разговор. Това включва и колегите от „Да, България“ - техният слоган за разума е добър. Важното за нас е разумът да наделее! Аз моето его отдавна съм си го надживял. А реваншизъм - обещавам че няма да има за никого", заяви Бойко Борисов.