БАЗ и СЗБ: „Спаси София“ не спасява София, а я съсипва като туристическа дестинация

Общество

04-10-2022, 13:41

Снимка:

БАЗ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своето силно притеснение от изключително агресивната атака, която „Спаси София“ организира срещу българската столица София! Считаме, че непрестанното очерняне на града сериозно вреди на неговия имидж като туристическа дестинация, се казва в позиция на двете организации.

Ето какво още пише в нея:

"Атакуват се емблематични туристически места. Например ул. „Съборна“, където гражданите дори излязоха на протест срещу „Спаси София“.Под прицел редовно е ул. „Витоша“ – една от забележителностите на столицата ни – изпълнена с живот и любимо място за разходка и отдих както на българите, така и на множество чуждестранни туристи.

Наясно сме с политическите амбиции на „Спаси София“, но не сме съгласни те да вредят по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни! София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности.

С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили“.

Без да имаме претенции на изчерпателност, не сме забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например, от където прилагаме актуална снимка.

Затова призоваваме „Спаси София“ да не води политическите си кампании на гърба на софийския туризъм. Защото така не спасяват София, а я съсипват като туристическа дестинация."