Добрев за ПП: Най-големите корупционни схеми се случиха по времето на тяхното управление

Политика

07-10-2022, 22:11

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Говореха, че ще строят магистрали, не закърпиха и една дупка, заяви Делян Добрев

"Официалната позиция на партията е, че не бихме преговаряли само с "Възраждане". Моето лично мнение е, че не трябва да преговаряме и с "Промяната" и съм много доволен, че те днес са отказали каквито и да е преговори с ГЕРБ, защото според мен "Промяната" са точно обратното на това, което изглеждат". Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред БНТ.

"От една страна уж са прозападно ориентирани, но в същото време тяхното правителство работеше за интересите на Путин и за бюджета на Путин, между другото. Говореха, че ще строят магистрали, не закърпиха и една дупка. Говореха, че са против корупцията, а всъщност най-големите корупционни схеми се случиха по времето на тяхното управление", каза той.

Добрев донесе в студиото две фактури - едната от "Газпром", според която предложената цена на природния газ за юли е 84 долара за мегаватчас. Втората фактура, която представи, е от румънска дъщерна компания, посредник на "Газпром", която е предложила цена на газа за юли от 110 евро.

"Вместо България да купи газ за 84 долара от "Газпром", купува пак от "Газпром", парите пак отиват при Путин или разликата се дели по някакъв начин, не знаем. Тази компания "Винтерсхау Румъния" е дъщерна компания на "Газпром Швейцария", която е дъщерна на "Газпром Русия". Тоест газът идва през Швейцария по документи и парите се връщат по същия път".

ГЕРБ категорично са съгласни България да изпрати оръжие на Украйна, заяви Добрев.

"Готови сме да направим отстъпки, така че да удовлетворим до максимална степен колегите от "Демократична България" само и само да има правителство, защото е важно да има правителство. Без "Промяната" и без "Възраждане", но е важно да има правителство", подчерта той.

На въпрос дали ГЕРБ биха подкрепили правителство на "Продължаваме промяната", ако се стигне до втори мандат, Добрев отговори, че той лично "по-скоро би си отрязал ръката". По думите му държавата трябва да се развива по точно обратния начин, който от ПП предлагат.