Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влезе в НС, ако руския посланик присъства на първото заседание

Политика

12-10-2022, 18:35

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ няма да влезе в парламента, ако посланика на Руската Федерация в България Елеонора Митрофанова присъства на откриването на 48-ото Народно събрание. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че партията е излязла с позиция и заяви, че по темата с Украйна компромиси няма да бъдат правени.

Председателят на ГЕРБ се обърна към Десислава Атанасова, която ще бъде председател на Парламентарната група на ГЕРБ: "Kатегорично с необходимите по закон средства, след като е изпратена покана на г-жа Митрофанова, политическите сили да направим така, че да е нежелана на първото заседание на парламента. Надявам се Митрофанова да направи жест и да не проваля заседанието“, коментира Борисов.

"Независимо от различните мнения, но по темата „Украйна“, по темата „война“, по темата „агресията на Путин в Украйна“, ние сме категорично ясни и точни“, посочи лидерът на ГЕРБ и се обърна към избраните за депутати от партията с думите: „Моля всеки от вас, дори да има лично мнение по всички други теми да го изразява, но по тази тема няма да правя компромис с никого“.

По думите му положението в АЕЦ Запорожие продължава да е много тежко – захранването се изключва.

"Путин и компания продължават да си играят с живота, здравето и целия поминък на държави в нашия регион“, обясни Борисов. "В условията на тази криза – нови 200 млн. лева заеми, аз не знам другите колеги, като наблюдават какво се случва, как им дава сърце да говорят за нови избори и дребнотение", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Ние сме категорични - Митрофанова не е желана на първото заседание", коментира Десислава Атанасова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен