Зеленски няма да говори на първото заседание на 48-ото НС

Политика

14-10-2022, 16:06

Снимка:

НС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това стана ясно след продължилата повече от час среща в парламента

Парламентарно представените формации не постигнаха съгласие да поканят украинския президент Володимир Зеленски да направи обръщение в първия ден на 48-ото НС. Това стана ясно след продължилата повече от час среща в парламента, предаде БНР.

На инициираната от ГЕРБ среща се явиха само още три от представените в парламента формации: "Продължаваме  промяната", "Демократична България" и ДПС. БСП, "Възраждане" и "Български възход" отказаха да присъстват със сходни аргументи, а именно, че България има много по-важни и неотложни проблеми.

Все пак на днешната среща е била постигната договорка на първия председателски съвет въпросът за изслушване на Володимир Зеленски да бъде поставен отново.

След срещата зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви: "Ако бяха поканили украинския президент Зеленски на първото парламентарно заседание, това щеше да покаже ангажираността и отговорността на българския парламент към сериозната геполитическа ситуация, към войната и средата, която ни заобикаля. ДБ и ПП нямаха сериозни аргументи защо да не поканим президента Зеленски".