Зеленски: Украйна постига напредък във възстановяването на енергийните съоръжения

Свят

15-10-2022, 12:02

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според президента Володимир Зеленски Украйна отбелязва напредък в ремонта на енергийните си съоръжения, дни след като Москва изстреля ракети по цели в цялата страна, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Петнадесет обекта са ремонтирани, заяви Зеленски вчера вечерта, без да предостави повече подробности. "Ще подновим и всички останали", каза той във видеообръщение. "В повечето региони техническите възможности на електроснабдяването са възстановени".

В други, каза Зеленски, все още са необходими временни изключвания, за да се стабилизира националната мрежа.

Украинският президент призова сънародниците си да пестят електроенергия в периодите на най-голямо потребление, като заяви, че това също ще помогне за стабилизиране на доставките в страната. 

"Това е и принос към отбраната на нашата страна", каза той.

Думите му дойдоха, след като украинците отбелязаха Деня на защитниците на страната. Зеленски посети ранени войници в болница и връчи медали на военнослужещи.

Във видеообръщението си той благодари на всички защитници и също така заяви, че си спомня за хората в районите, окупирани от руските сили, които са успели да отбележат деня "тихо, безмълвно, само в сърцата си".