Десислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ, България ще има редовно правителство

Политика

17-10-2022, 10:39

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ние сме за евроатлантическия път на България", посочи тя

Ако зависи от ГЕРБ, България ще има редовно правителство. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Ние сме заявили, че с всички сме готови на конструктивен диалог. Това, че някой не разчитат обществените нагласи, че не разчитат вотът на хората, е за тяхна сметка“, добави тя.

Според нея е логично гръбнакът на бъдещо управление да са ГЕРБ и „Демократична България“.

"Ние сме за евроатлантическия път на България. Позицията по отношение на еврозоната, позицията по отношение на фискалната политика и публичните финанси, позицията по отношение на диверсификация и ред други теми, които в никакъв случай не мога да кажа, че ние с „Демократична България“ идеологически имаме някакви противоречия. За сметка на това те предпочитат да водят разговор и не само, а да управляват със своя антипод“, обясни Атанасова.

Тя коментира и думите на Ивайло Мирчев от ДБ.

„Спекулации са твърденията, че не са получили подкрепа в зала за съдебната реформа и че всъщност това е по-скоро фасада. ГЕРБ е единствената партия в мандата с премиер Борисов, която направи промяна в Конституцията в частта съдебна реформа. Христо Иванов беше министър в това правителство. Тогава управлявахме с „Реформаторския блок“ и правилата, по които беше избран главният прокурор, са правилата на Христо Иванов. Може би не беше лошо да попитате и как виждате бъдещата съдебна реформа, защото като че ли в обществото единствено и само „Демократична България“ си лепят етикет на ревера - ще правим съдебна реформа, но дали някой е чел техните предложения за съдебна реформа?“, каза Атанасова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен