Десислава Атанасова: Не можем да си позволим дребнави спорове и детински битки за надмощие

Политика

19-10-2022, 10:16

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Държавата се намира в толкова критична ситуация, че не можем да си позволим дребнави спорове, детински битки за надмощие, обиди и клевети от парламентарната трибуна.

Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС на първото заседание на 48-ото Народно събрание. Тя подчерта, че единството и мирът ще са в основата на позициите на ГЕРБ-СДС в парламента, предава NOVA.

„Истината днес е една - и е неприятна. След три служебни правителства и едно седеммесечно на четворната коалиция страната ни не е в състояние да си плаща сметките. Предприятията са заплашени от банкрут. Хиляди домакинства са изправени пред риска от рязко обедняване. Днес няма много варианти. Единственото, за което трябва да мислим, е как да изправим страната на крака”, добави тя.

Според нея пред депутатите е поставена изключително сложна задача да укрепят доверието в Народното събрание. Същевременно обаче трябвало да разговарят помежду си и да стигат до съгласие не само със съмишлениците, но и с опонентите. Били необходими лидерство и политическа смелост.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен