Бойко Борисов: Народът не заслужава това, което се случи днес в парламента (Видео)

Политика

19-10-2022, 20:08

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ ще подкрепи предложението на ДБ за ротационно председателство на парламента

С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ приехме да подкрепим предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на Народното събрание като изход от кризата. Tова обяви Бойко Борисов на пресконференция на партията.

"Благодаря на Христо Иванов и ДБ за разумното предложение, тъй като е важно Народното събрание веднага да заработи и да се гледат законите", заяви лдиерът на ГЕРБ.

"Народът не заслужава това, което се случи днес в парламента! Погазва се Конституцията и досегашната практиката. Не сме се заинатли за председателски пост, но той се полага по право на първата политическа сила", посочи Борисов.

"Финансовата, политическата, миграционната и енергийната криза са факт, а ние продължаваме да се занимаваме кой да е председател на НС. В момента има и конституционна криза, защото утре заседанието трябва да се води от избрания председател, какъвто няма. Рецесията и кризата в Европа са чудовищни, за да си играем игрички", изтъкна лидерът на ГЕРБ. 

"Няма да е честно към избирателите на ГЕРБ да отстъпим. Дали кандидатурата ни за председател ще е Росен Желязков или не, няма значение, значение има принципът на демокрацията, че първият носи отговорност. Бяхме призовани да се покаем, ние го направихме и народът ни подреди първи с над 5% повече от другите. Затова искаме да сме отговорни именно към народа", каза още Бойко Борисов.