Гълъб Донев: Призивът ни е за работа и отговорност

Политика

20-10-2022, 12:58

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Служебното правителство заслужено си спечели оценката на правителство на действието. Това е оценка, която получаваме и от вътрешните, и от международните партньори. За мен е важно, че за кратко време успяхме да извадим държавата от режима на пауза“. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Премиерът акцентира, че целият пакет със законопроекти за второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост е подготвен. Днес ще бъдат разгледани още два законопроекта – законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правната помощ и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие. Внасянето им обаче в парламента зависи от избора на председател на 48-ото НС. „Българските граждани очакват да видят конкретни действия в Народното събрание по финализиране на работата по законопроектите, свързани с втория транш от парите от ЕК по Плана за възстановяване и устойчивост“, подчерта Гълъб Донев.

Министър-председателят бе категоричен, че хората искат да живеят в добре уредена държава, а не да бъдат свидетели на политически спектакли. По думите това е видно от резултатите от последните избори, според които тези, които не подкрепят никого, са на път да прескочат 4%. „Призивът ни е за работа и отговорност и за българските граждани, които не са представени в парламента“, допълни премиерът Донев.