Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси отлага разговорите

Политика

20-10-2022, 15:05

Снимка:

НС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще започне преговори с парламентарните групи след успешно избиране на председател на 48-ото Народно събрание, като първата среща е с ГЕРБ-СДС, информираха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев. 

Изборът на председател на Народното събрание е основен приоритет за депутатите, посочват от контактната група. Те информират и за графика за срещи с парламентарните групи, като посочват, че той е динамичен. 

За 21 октомври, петък, в 10:00 ч. е планирана среща с коалицията ГЕРБ-СДС. По-късно – в 11:30 ч., е предвидена консултация с „Български възход“, а след тях в 14:00 ч. – с ДПС. Писмени откази за срещи са получени официално от БСП „За България“ и „Продължаваме Промяната“. 

Сформирането на контактната група беше обявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му пресконференция след парламентарните избори. Борисов обяви, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация, които да преговарят за съставяне на правителство. Модератори на преговорите ще са Росен Плевнелиев и Соломон Паси – министър на външните работи в периода 2001 – 2005 година.