Очаква ни затопляне през почивните дни

Общество

21-10-2022, 07:57

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Затопляне ще започне през почивните дни, по-съществено през новата седмица, когато ще има и температури над 25°, съобщава БНТ.

Максималните температури днес ще бъдат между 14° и 19°. Ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от изток-североизток, който след обяд ще отслабне. За тези, които ще стават рано, минималните температури ще бъдат между 0° и 7°, а в сутрешните часове видимостта на места ще бъде намалена от мъгли.

Слънчево, но ветровито време и на морския бряг, с максимални температури от 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Добри ще са условията за туризъм и в планините утре. Ще духа умерен вятър от север-североизток, който след обяд ще отслабне. Но и там ще бъде слънчево, а температурите ще останат без съществена промяна.

С валежи от дъжд ще бъде и утре в Западна Европа, но ще остане по-топло от обичайното за сезона. Затопляне ще настъпи и в централните части от континента, както и на Балканите.

В близките дни и у нас температурите ще се повишават – и минималните, и максималните. Ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли.