България с титла и два сребърни медала от финалите в Будва

Спорт

22-10-2022, 23:43

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

След титлата на Севда Асенова (48 кг), със сребърни отличия се поздравиха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг)

Златен и два сребърни медала. Това е равносметката за България след проведените финални битки на Европейското първенство по бокс за жени в Будва. След титлата на Севда Асенова (48 кг), със сребърни отличия се поздравиха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Поптолева достигна за пръв път в кариерата си до финал на такъв форум. Тя даде всичко от себе си, но в крайна сметка отстъпи на много опитната и класна украинка Тетяна Коб с 0:5 гласа.

В другия финал от днес Светлана Каменова също имаше много сериозна съперничката срещу себе си. Нашето момиче се би достойно, но победата отиде в ръцете на бронзовата от Игрите в Токио миналата година Ирма Теста (Италия).

Така България завърши със злато, два сребърни и бронзов медал на Европейското първенство в Будва. На трета позиция се нареди Станимира Петрова (54 кг).

По време на финалите бе отличен олимпийският шампион Петър Лесов. Легендата бе почетен за успехите си от близкото минало.