България с титла и два сребърни медала от финалите в Будва

Спорт

22-10-2022, 23:43

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

След титлата на Севда Асенова (48 кг), със сребърни отличия се поздравиха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг)

Златен и два сребърни медала. Това е равносметката за България след проведените финални битки на Европейското първенство по бокс за жени в Будва. След титлата на Севда Асенова (48 кг), със сребърни отличия се поздравиха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Поптолева достигна за пръв път в кариерата си до финал на такъв форум. Тя даде всичко от себе си, но в крайна сметка отстъпи на много опитната и класна украинка Тетяна Коб с 0:5 гласа.

В другия финал от днес Светлана Каменова също имаше много сериозна съперничката срещу себе си. Нашето момиче се би достойно, но победата отиде в ръцете на бронзовата от Игрите в Токио миналата година Ирма Теста (Италия).

Така България завърши със злато, два сребърни и бронзов медал на Европейското първенство в Будва. На трета позиция се нареди Станимира Петрова (54 кг).

По време на финалите бе отличен олимпийският шампион Петър Лесов. Легендата бе почетен за успехите си от близкото минало.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен