Атанасова: Един от възможните варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ

Политика

23-10-2022, 10:33

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Все още виждам потенциал в това НС да излъчи правителство – ако се водим от разума и от интересите на народа", коментира тя

"Все още виждам потенциал в това Народно събрание да излъчи правителство – ако се водим от разума и от интересите на народа". Това каза в интервю за предаването "Тази неделя" по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите ѝ един от малкото възможни варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ.

"Партиите да помислят дали това разпределение на парламентарните сили, заради което не изглежда реално излъчването на правителство, не е всъщност нова възможност. Очевидно хората така са ни излъчили в 48-ото Народно събрание, за да се контролираме взаимно. Този паритет и баланс на силите всъщност е възможност да не допуснем лобистко законодателство, взаимно да се контролираме, за да няма лоши сигнали и зле написани нормативни актов", каза Атанасова.

Тя коментира и поканата на съпредседателите на "Продължаваме промяната" (ПП) към лидерите на парламентарно представените партии, сред който е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на среща в една от залите в парламента, за да обсъдят изход от политическата криза. По-късно Василев коментира, че по това време Борисов е играл футбол.

"Те искаха Борисов да се пенсионира, а преди това да бъде в затвора и затова незаконно го арестуваха, след това да се пенсионира, след това да не нарежда отнякъде. Сега имат претенции какво прави Борисов в свободното си време, при условие, че той се отказа да бъде народен представител, за да може да се търси някакво съгласие“, коментира Атанасова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен