Сменят началниците на седем районни полицейски управления в София

Общество

24-10-2022, 15:09

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това стана известно на брифинг на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев

Ръководствата на седем районни полицейски управления в София ще бъдат сменени. Това стана известно на брифинг на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БТА. 

Още през миналата седмица аз дадох заявка, че предстоят рокади в Столичната дирекция на вътрешните работи, които ще засегнат районните управления. Повод за тези рокади бяха многобройните проверки, посочи той. 

Нови началници ще имат второ, трето, четвърто, пето, шесто, седмо и осмо районни управления. Те са предложени от ръководителя на СДВР Калоян Милтенов,  като той е посочил хора, на които има доверие и с които желае да работи. „Ние смятаме, че линията на политически назначения не трябва да продължава в МВР, поради тази причина дадохме възможност на ст. комисар Милтенов да подбере екипа, с който да работи, и за него той носи отговорност“, добави Демерджиев. И уточни, че политически назначения за него означава „когато еднолично министърът, по свое усмотрение или под някакво давление, сменя хора и слага хора, определени от него“.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обясни, че не става въпрос за чистка, а за преценка на политическото и професионалното ръководство на МВР в резултат на извършени комплексни проверки и констатирани слабости по организацията и контрола на работа.