Благотворителен концерт „Приятели, помагайте“ събира средства за пострадалите от наводненията в Карловските села

Булевард

25-10-2022, 15:39

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Обичани музиканти и ансамбли се обединяват за каузата и излизат заедно на сцената на зала 1 на НДК на 31 октомври

Редица популярни български музиканти се включват в благотворителен концерт "Приятели, помагайте"  на 31 октомври 2022 г. (понеделник) от 19,00 часа в зала 1 на НДК.

Чрез благотворителното събитие се събират средства за основен ремонт на осем къщи от пострадалите от наводненията в Карловските села Слатина, Богдан и Каравелово, както и цялостното обзавеждане на по-малко пострадали къщи с мебели, бяла техника и различни консумативи. Част от събраните средства ще бъдат и за изгражданата "Къща на щастието".

В концерта ще вземат участие обичани имена от българската естрадна и рок музика, както и едни от най-популярните фолклорни изпълнители, оркестри и танцови ансамбли на България. Всички изпълнители, потвърдили участието си в благотворителния концерт, ще пеят напълно безвъзмездно. Зрителите ще чуят и видят изпълнения на най-известните и любими български песни.

Сред участниците в концерта са Силвия Кацарова, Братя Аргирови, Дичо, Нели Петкова, Иво Папазов-Ибряма, група "Ахат", Дидо, Теди Кацарова, Петя Панева, Нелина, Пепи Христозова, Лилия Семкова, Кристина Иванова, Мария Стефанова и Темелко Иванов, дует Димитър и Христо, Живко Василев, ансамбъл "Шевица", ансамбъл "Българани", ансамбъл "Средец", Калоферските гайдари, оркестър "Тракия", Георги Янев и "Орфей", Младен Малаков и "Бисери", Rhythm Studios Team, Sofia Gospel Choir, духов оркестър и мажоретен състав "Стефан Стефанов" и други приятели на доброто.

"Организираме благотворителния концерт, за да спасим няколко семейства и деца от бедата, в която се намират. Абсолютно всички средства от събитието ще се използват по предназначение - да довършим "Къщата на щастието" и да настаним децата, както и да помогнем на нашите "братя и сестри" от тежко пострадалите села да продължат нормалния си начин на живот", споделят от платформата "Приятели, помагайте".

Доброволци от "Приятели, помагайте" не спират да работят по възстановяването на къщи в тежко пострадалите села. Целта е къщите да бъдат възстановени преди да е дошла зимата.

Преди година създателят на платформата Лео Кадели и приятели купуват и къща, която наричат "Къща на щастието" - с цел да настанят безвъзмездно в нея две деца, останали без родители. "Къщата беше в лошо състояние. Започнахме ремонт, но, за жалост, не ни достигат финансови сили, за да я довършим, защото в момента насочваме всички си възможности към други непредвидени спешни каузи", обясняват от платформата.

"Организираме благотворителния концерт, за да спасим няколко семейства и деца от бедата, в която се намират. Абсолютно всички средства от събитието ще се използват по предназначение - да довършим "Къщата на щастието" и да настаним децата, както и да помогнем на нашите "братя и сестри" от тежко пострадалите села да продължат нормалния си начин на живот", каза основателят на "Приятели, помагайте" Лео Кадели.

Платформата "Приятели, помагайте", която организира благотворителния концерт, е създадена на 24 април 2016 г. В момента обединява над 100 000 последователи. До днес приятелите на доброто са успели да помогнат на над 10 000 семейства в неравностойно положение. Помощта се изразява в основен ремонт на жилища, обзавеждане, помощни средства за трудноподвижни хора и редица различни благотворителни акции - помощ при извънредни положения като наводнения, пожари и други. Платформата е получила различни признания и награди, сред които „Будител на Годината‘‘, награда от Столична Община, както и от редица други общини. Финансирането на платформата е изцяло и единствено от средства на приятели - без спонсори, субсидии, проекти от държавата или от Европа.

Благотворителният концерт на 31 октомври в НДК е воден от същата идея - да разшири кръга на приятелите на доброто, които да помогнат заедно на българи в нужда.

На концерта ще присъстват и множество „последователи на доброто“, доброволци на платформата.

Всеки може да подкрепи каузата и да се наслади на изпълненията на музикантите и танцьорите, които вече станаха част от отбора на "Приятели, помагайте".

Билети за благотворителния концерт "Приятели, помагайте" може да купите онлайн на Eventim.bg, в партньорската мрежа на Eventim в цялата страна и на касите на НДК.

Вземи своя билет сега и помогни на пострадалите от наводненията в Карловските села:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/blagotvoritelen-koncert-priyateli-pomagayte-sofiya-national-palace-of-culture-hall-1-593976/event.html?searchText=%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB