Гешев: Не може да убиват децата ни по улиците

Общество

27-10-2022, 15:29

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Главният прокурор се срещна с родителите на загинало в Шумен момиче

"Аз съм тук, за да кажа на родителите на загиналата при тежко ПТП 22-годишно момиче, че прокуратурата ще направи възможното и невъзможното да има справедливост. Това не може да продължава!", заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Шумен.

"Държавата трябва да си свърши работата. Прокуратурата е част от държавата и ще направи всичко, за да може да има справедливост не само по отношение на войната по пътищата, но и за другите видове престъпност. Не може да убиват децата ни по улиците!", допълни той.

"Този модел, който предлагаме за създаване на съвместни екипи между Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, е работил успешно между 2013 и 2018 г. Създаваме организация в цялата страна за създаване на отдели за борба с организираната престъпност и призоваваме МВР и ДАНС за съвместни действия в интерес на българските граждани.", коментира Гешев.

"Наблюдаващите прокурори по делото са от Софийска градска прокуратура, разследването е възложено на НСлС, не защото се съмнявам в колегите от Шумен, аз не се съмнявам, а за да няма каквито и да е съмнения за местни зависимости", добави той.

На срещата с бащата на загиналото момиче бяха и административният ръководител на СГП, апелативният прокурор на Варна, окръжният прокурор на Шумен и следователят от НСлС.