Андрей Ковачев: Евроинституциите очакват най-накрая България да има правителство

Политика

29-10-2022, 09:10

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите му някои от лидерите се намират все още в предизборна кампания и смятат, че трябва да се подготвят за следващите парламентарни избори

"Европейските институции очакват най-накрая България да има правителство, което да взима легитимни решения и политическите партии да не се държат като в предизборен период“, каза в "Тази събота" по bTV Андрей Ковачев, евродепутат от Европейската народна партия (ЕНП).

По думите му някои от лидерите се намират все още в предизборна кампания и смятат, че трябва да се подготвят за следващите парламентарни избори. Ковачев даде пример с "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Радев към ГЕРБ-СДС: Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда

"Те са заложници на това, че част от техния електорат не желае да има правителство с ГЕРБ. Съответно се държат като в предизборна ситуация. Трябва обаче да се преодолее това, което ни задържа назад", смята евродепутатът.

"Трябва това его да бъде преодоляно и България да има стабилно правителство, което да работи за българските граждани", допълни той.

Относно присъединяването ни към Шенгенското пространство Андрей Ковачев припомни, че от 11 години Европейският парламент и Европейската комисия са дали своята оценка, че България и Румъния са готови. Проблемът обаче с отпора на Нидерландия остава.

„Много е тъжно, когато 11 години една държава – Нидерландия, прави този проблем, който за мен е необоснован“, каза Ковачев.