Гешев: Намираме се в критична точка за определени законодателни промени (Видео)

Общество

31-10-2022, 14:40

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Аз се извиних още в петък, че не бях на протеста в с.Братаница, бях в Народното събрание. Чухме се с тези хора и те пожелаха да дойдат в кабинета ми. Какво сме говорили? Повярвайте ми, не искате да знаете…"

Това заяви главният прокурор Иван Гешев след среща по искане на близките на загинало при пътен инцидент в с. Братаница дете.

"Това, което е важно за българската прокуратурата и за мен като главен прокурор, е - да се направи възможното и невъзможното, за да има справедливост за българските граждани. Важното не са отделните случаи. Тези хора, също като бащата в Шумен, казаха, че, ако дори едно дете бъде спасено за в бъдеще от техните усилия, ще има смисъл", заяви Гешев.

"Намираме се в критична точка за определени законодателни промени в интерес на българските граждани, за борба с престъпността и всичко това, което ни залива. Говоря повече от 2 години, така че се надявам най-после да бъдем чути, за да може тези неща повече да не се повтарят. Българската прокуратура и аз лично ще направим всичко възможно тези случаи да не продължават. Очакваме всички български институции да ни подкрепят, защото би трябвало да работят в интерес на българските граждани. Надявам се, че ще участват в разговор в интерес на българските граждани, а няма да гледат личния си, корпоративния си или политическия си интерес и няма да ги е страх. Някои политически формации ги е страх. Страх ги е, че нямат аргументи. Страх ги е, че ще се изложат, защото нямат аргументи, при един диалог с прокуратурата. И затова предпочитат да калкулират по-малки щети, като не се срещнат с прокуратурата", каза още главният прокурор.