Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Политика

02-11-2022, 10:57

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Главният прокурор поиска оставката на бившия пернишки, а в момента - редови, прокурор Бисер Михайлов. Това става известно от изявление на Гешев, публикувано на сайта на прокуратурата.

Ето какво гласи то:

“Това, пред което всички ние, гражданите сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът.

С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност.

Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности.”Снимка на Деня

Щрихи от Плевен