Образувано е досъдебно производство за бягството на затворник в Стара Загора

Крими

04-11-2022, 15:51

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство за бягството на затворника, който излежава присъда в Затворническо общежитие от открит тип към затвора в града.

Eто какво съобщиха от пресцентъра на ведомството:

Днес, в Районна прокуратура–Стара Загора постъпи сигнал от Затвора в гр. Стара Загора с оглед данни за извършено престъпление – бягство от прилежащия район на затвора на лишения от свобода Д.А., на 32г.

Районна прокуратура–Стара Загора предприе незабавни действия по преценка на сигнала и се произнесе, като образува досъдебно производство за това, че на 03.11. 2022 година, около 14,00 часа в гр. Стара Загора, като затворник, изтърпяващ наказание „лишаване от свобода” в затворническо общежитие от открит тип ”Верея” към Затвора – Стара Загора, Д.А. е избягал – престъпление по чл.297, ал.1 от Наказателния кодекс. Срокът на разследване е двумесечен.

Районна прокуратура–Стара Загора отдели материали и разпореди извършването на проверка за действията на надзирателите в общежитието от открит тип, които са били на смяна и са изпълнявали служебните си задължения на 03.11.2022 година (през процесния ден) и които е следвало да осъществят дейността по охрана и надзор над осъдените на свобода работещи на обект за полагане на доброволен труд.

Лишеният от свобода Д.А. изтърпява наказание от 1 година и 6 месеца за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК – грабеж. Устроен е да полага доброволен неплатен труд на работен обект „Прилежащ район Затвор“. На 03.11.2022 година в 14,03 ч. надзирател констатира, че при завръщане на групата лишени от свобода Д.А. липсва.

Същия е обявен за общодържавно издирване.