Красен Кралев: С връщането на хартиената бюлетина възстановяваме справедливостта

Политика

05-11-2022, 07:15

Снимка:

Euronews Bulgaria

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Това е много важен акт, защото с него ние възстановяваме една огромна несправедливост. Знаете, че Конституцията гарантира едно от най-важните права на българския избирател – всеки има право да упражни правото си на глас. Смятаме, че с решението да се упражнява само чрез машинен вот беше категорично нарушено.“ Така депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш спортен министър Красен Кралев коментира в студиото на Euronews Bulgaria решението на Народното събрание да върне хартиената бюлетина.

"Аз се радвам, че макар и след дълги и тежки дебати, сме на път да поправим тази несправедливост. Тази тема се коментира от много години – с машини гласуват една, две, три държави от Третия свят. Тази практика е тотално отхвърлена", посочи той.

Кралев коментира и предстоящото връчване на първия мандат за съставяне на правителство.

„Въпросът е да се намерят общи политики и цели, които да ни обединят. Българският народ ни прати с една ясна идея – нито един от вас няма да може да управлява сам. Вие сте длъжни да седнете, да разговаряте по между си, да намерите път един към друг, за да може да се вземат най-правилните решения, свързани основно с икономиката на страната. Защото положението е изключително сериозно“, убеден е депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той сподели, че ГЕРБ-СДС имат общи теми с ДПС и БСП, а по темите, които касаят споделянето на общите евроатлантически ценности, имат близост с ПП и ДБ.

"Където имаме съвпадение на политиките, сме готови да работим, да отстояваме нашите цели и каузи с тези, които споделят същите идеи", изтъкна Кралев.

По отношение на споровете за парламентарната спортна комисия, той припомни, че преди няколко седмици служебният министър на спорта сезира Прокуратурата и ГДБОП за редица нарушения и спорни договори, които водят мисълта за незаконно усвояване на средства за много сериозни суми.

"Според мен той се опита да овладее ресорната комисия в парламента, за да има влияние над настоящия министър, който проверява дейността му. ГЕРБ не е страна в този спор. Но лично аз многократно съм заявявал, че Василев е най-компрометираният спортен министър", каза бившият спортен министър.