Даниел Митов: Със сигурност има шанс за състав на кабинет

Политика

09-11-2022, 09:21

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Със сигурност има шанс за състав на кабинет. Персоналният състав ще се коментира на последно място, въпросът е да тръгне разговорът. Чисто мнозинство за управление в момента няма начин да се събере, но когато тръгнат разговори в отделните мандати какви формули могат да се приложат, тогава може да се измисли формула, не е задължително да е коалиционно правителство. Това заяви пред БНТ Даниел Митов от ГЕРБ.

"В момента балансите в парламента са такива, че няма друг избор освен партиите да започнат разговори помежду си и да се търсят общи решения“, каза още Митов.

Във връзка с трагедията с граничния полицай Даниел Митов коментира, че няма друг начин да се реагира освен при подобни инциденти да поискаш оставката на хората, които са политически отговорни за охраната на границата.

"Трябва да има координация. Не можем да оправдаваме случилото се с това, че е служебен министър. Трябва да има изслушване на вътрешния министър в Народното събрание - какво е състоянието на оградата на границата, трябва да е ясно какви параметри се охраняват", допълни Даниел Митов.