Делян Добрев: Част от партиите трябва да спрат да се държат като в детската градина

Политика

09-11-2022, 11:28

Снимка:

Euronews Bulgaria

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Аз очаквам ако има кабинет, той евентуално да бъде с третия мандат“, каза депутатът от ГЕРБ

Министерството на финансите да прави бюджет 2023, а не народните представители, които нямат реалистични виждания.

Това заяви за Euronews България депутатът Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той беше категоричен, че няма да подкрепят „Продължаваме промяната“ в нито един аспект по отношение на бюджета.

"Опитваме се да водим някакъв дебат с колегите", посочи Добрев и отбеляза, че част от приоритетите на „Продължаваме промяната“ (ПП) се припокриват с програмата на ГЕРБ-СДС.

По думите на Добрев от ПП правят разчети за завишени разходи за следващата година на базата на завишена прогноза на БВП за 2023 г. от 180 млрд. лв.

"Когато сгрешим с тази прогноза за БВП за следващата година, вместо да изтеглим дълг за 15 млрд., колкото смята, че ще са необходими Министерството на финансите, ще трябва да изтеглим 20 млрд. и дефицитът от 6% ще стане 8% или 10%.

„В тази връзка, не бихме ги подкрепили за внасяне на каквото и да е решение за бюджет, защото смятаме, че правилното е да се удължи действието на сегашния бюджет до избирането на ново правителство, което да заложи своя собствена политика в един такъв бюджет. В противен случай това сватбарско наддаване, което видяхте вчера на срещата между нас и ПП, ще се случи в пленарна зала и дори ще приеме формата на бъдещ бюджет“, коментира още Добрев.

Според него настоящият бюджет няма нужда от актуализация.

"Трябва да има правителство в това Народно събрание. Част от партиите трябва да спрат да се държат като в детската градина и да поемат отговорност за действията си“, подчерта Добрев и допълни, че ГЕРБ нямат притеснения да отидат на нови избори, тъй като са система партия.

"Аз очаквам ако има кабинет, той евентуално да бъде с третия мандат“, каза още политикът от ГЕРБ.