Хаджигенов е изпратил молба за помилване на Иванчева

Общество

11-11-2022, 09:44

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, е изпратил молба до президента за помилването ѝ. Той обяви това в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV.

Иванчева вчера беше отведена от дома си в затвора в Сливен, след като стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) ѝ е дал 6-годишна ефективна присъда. Решението е окончателно.

Делото е за корупция – поискан и получен подкуп от 75 000 евро. Ефективни присъди са постановени и за другите двама подсъдими – Биляна Петрова получава 5 години затвор, а Петко Дюлгеров – 4 години.

Иванчева и Петрова бяха зрелищно арестувани на 17 април 2018 г. пред Спортната палата в София. Акцията се ръководеше лично Иван Гешев, по това време ръководител на Специализираната прокуратура.

Преди година Десислава Иванчева роди син. Засега детето остава при нейната майка.

Той призна, че не знае президентът, който е делегирал това право на вицепрезидента, колко молби за помилване е уважил за последните години. Той уточни, че при помилване присъдата не се отменя, просто Десислава Иванчева няма да лежи в затова.