Борисов: Очаква ни зимата на Асен Василев с изготвения от него бюджет в този вариант

Политика

11-11-2022, 14:41

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ посети Пловдив, за да открие модернизираната пречиствателна станция в града

С бюджет в този вариант ни очаква зимата на Асен Василев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Пловдив, където бе на посещение за модернизацията на пречиствателната странция в града. Борисов предложи подкрепа за удължаване на Бюджет 2022, но постави условие - писмено споразумение между партиите, че ще се правят промени по предварително уговорени пера. “Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Ако се съгласят на предложението, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости - ще бъдат свалени, защото ние няма да се цапаме повече с тях”, категоричен бе Бойко Борисов.

Той информира, че ПГ на ГЕРБ е готова да говори за отваряне на бюджет, но без документ какво точно ще се подкрепя,ще е сватбарски бюджет и фалитът на държавата ни е сигурен.

"Асен Василев направи много бюджети,но когато синдикатите са поставяли въпрос за минимална работна заплата и увеличаване на доходите, той им е отказал. В миналия парламент гласувахме подкрепата за бизнеса, която беше изцяло по предложение на нашите депутати по искане на работодатели и синдикати", припомни той.
Борисов попита какво се е променило за месец ,така че бюджетът,който лично Василев е внесъл,със заместник сегашния финансов министър Росица Велкова? "Трябва ли финансов министър,чийто бюджет не издържа и месец,пак да е финансов министър? Предизборно искат да си купят гласове", подчерта лидерът на ГЕРБ.
Очаква ни зимата на Асен Василев, предупреди Бойко Борисов и заяви,че може да подкрепи всичко в името на хората, но не може да обясни защо подкрепя виновниците за кризата да правят пак бели.

"Те не случиха на партньори, като не са с ГЕРБ, с БСП, с кого са? Тогава ще направят правителство с ДПС и "Възраждане". В такава ситуация - нестандартно решение с документ, подписан от партиите и да се направи кабинет с кратък период, който ще изпълнява само това, което е подписано", обобщи той.

Борисов уточни, че въпреки всичко остава оптимист за съставянето на кабинет. Огромен напредък са ежедневните срещи и разговори между партиите, каза той. По думите му заради политическата криза, в която е изпаднала страната ни, трябва единство и разум да има работещо правителство и парламент. Борисов отчете, че всеки ден в парламента се правят коалиции с огромни мнозинства по важни за обществото теми.

"Вчера дадох формула, без его и нерви, като няма никакво значение кой мандат ще бъде изпълнен. Предлагам да се изготви документ, гарантиран от партиите, за правителство с кратък мандат, с министри, които не са политически лица, за да се решат проблемите", заяви Бойко Борисов и допълни, че е ясно, че се отива на избори, но въпросът е трябва ли да са сега или след нялоло месеца? "Ако е след няколко месеца ще има повече ползи за държавата. Подобен вариант не ощетява и не привързва никого към никого, но дава решение по основните теми", каза още председателят на ГЕРБ.

Борисов посети Пловдив, за да открие модернизираната пречиствателна станция в града. "Това е огромен проект за 120 млн. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода и това е в полза за здравето на хората. Това, за съжаление, е и един от последните проекти, които ще се открият, защото в последните 2 години нищо не се прави на национално ниво", каза председателят на ГЕРБ.