Ердоган: САЩ и Русия няма да използват ядрени оръжия

Свят

17-11-2022, 14:32

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е бил информиран след преговорите между САЩ и Русия, проведени по-рано тази седмица в Анкара, че нито една от страните няма да използва ядрени оръжия. Това предаде БНР.

В коментар, направен на връщане от срещата на Г-20, Ердоган каза, че двете страни трябва да се срещат често, за да може да бъде предотвратена нова световна война. Връзките между Вашингтон и Москва се влошиха до най-лошото си ниво от десетилетия, откакто Русия започна инвазията си в Украйна през февруари. Заплахите на руския президент Владимир Путин за използване на ядрени оръжия във войната в Украйна подхраниха опасенията за ескалация.

Междувременно падна първият сняг за сезона в Украйна, която е подложена на прекъсвания на тока след руските удари по енергийната инфраструктура в цялата страна. Засегната от планирани и необявени прекъсвания на електричеството е и столицата Киев.

По-рано тази седмица областният управител предупреди, че ситуацията може да стане „трудна“ и че температурите може да паднат до минус 10 градуса по Целзий.