Директорът на "Пирогов": Сашко е в много добро общо състояние

Общество

21-11-2022, 08:15

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Днес се очаква да бъде преместен от реанимация в самостоятелна стая

Сашко от Перник е в много добро общо състояние и днес се очаква да бъде преместен от реанимация в самостоятелна стая. Това заяви на брифинг директорът на "Пирогов" Валентин Димитров, предаде БНТ.

"Този път заставам пред вас с добри новини - сагата с детето приключи успешно и беше приведено при нас. Детето е в много добро общо състояние, няма някакви наранявания или увреди, които да създават пряка опасност за живота му", каза Валентин Димитров.

След 9 дни в неизвестност, детето бе открито живо и здраво в дълбоко и непроходимо дере в местността "Рестова глава" до бившия завод "Червена могила" от доброволците от местния клуб по делта и парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов.

Сашко бе незабавно отведен в "Пирогов", където ще прекара няколко дни. Настанен е в детската реанимация в стабилно състояние, съобщиха вчера от болничното заведение. Детето е под денонощно наблюдение от екип от специалисти като за всичко е информиран здравният министър. Към момента не са констатирани никакви следи от насилие.