Иван Гешев проведе работно съвещание с прокурори от Окръжна и Районна прокуратура в Благоевград

Политика

21-11-2022, 15:46

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с прокурори от Окръжна прокуратура-Благоевград, Районна прокуратура-Благоевград и със следователи от Следствения отдел при ОП-Благоевград. 

На срещата главният прокурор подчерта, че прокуратурата като една от последните останали стабилни институции в държавата трябва да направи всичко възможно да противодейства на нарастващата престъпност и да защити сигурността и правата на българските граждани.

В хода на разговорите бе обсъдена работата на магистратите в региона и изпълнението на приоритетите на прокуратурата за противодействие на конвенционалната (битовата) престъпност, мерките срещу разпространението на наркотични вещества и др. С оглед зачестилите пътнотранспортни произшествия, предизвикани от шофьори след употреба на алкохол и наркотици, акцент в разговорите бе спецификата в разследването на престъпленията по транспорта. 

Иван Гешев благодари на прокурорите и следователите за работата им през годината и ги призова да бъдат активни в диалога с гражданите и представителите на местната власт.