До дни тръгва делото срещу Семерджиев - ще отговаря за 5 престъпления

Крими

23-11-2022, 12:01

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

„Докато много политици плямпаха по тв студиата, прокурори и следователи работиха като пчелички, за да може делото да бъде внесено за разглеждане в съда. Освен него почти всеки ден има инциденти в цялата страна, бусове с мигранти, аварии в Казанлък, акция срещу педофили, на всички тези ходят следователи от НСлС, както и на много други“, заяви Ясен Тодоров.

Обвиненията срещу Семерджиев са за пет извършени от него престъпления, като едно от тях е за катастрофата на „Черни връх“, след която при шофиране при употреба на наркотици загинаха две млади момичета. Месец преди тежката катастрофа Семерджиев е бил спрян от полицаи, проверен за употреба на наркотици. Когато се установило, че е дрогиран и дошла втора патрулка, обвиняемият е успял да избяга, а документите му останали в униформените. Автомобилът му е спрян от движение, шофьорската книжка прекратена, но Семерджиев си сложил немски номера и продължил да шофира.

От прокуратурата разкриха, че Семерджиев е ударил двете момичета с изключително висока скорост.

На 29 ноември се дава ход на делото срещу Георги Семерджиев, разкриха още от обвинението.

Към настоящия момент Семерджиев не е изразил съжаление, в първоначалния си разпит е заявил, че е бил отвлечен, което е било разследвано и отхвърлено. След това обвиняемият е отказал да говори и да дава показания.

„Има извършена психиатрична експертиза, лицето е вменяемо и може да носи наказателна отговорност“, допълни още Тодоров.