ГЕРБ-СДС: Полицейщина и репресии над кмета на Стамболийски от страна на наследника на Рашков

Политика

24-11-2022, 13:51

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В следващите дни ще инициираме изслушване на вътрешния министър в НС за това грозно демонстриране на сила, заявиха от ГЕРБ-СДС

Заради полицейската акция срещу кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев от ГЕРБ поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

"Цялата ПГ на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната. От медиите разбрахме, че чрез нахлуване със специални части и множество полицейски бусове е арестуван кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив- Област Георги Мараджиев. Това е продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков", заяви Десислава Атанасова.

"Категорично наясно сме, че публична личност като кмет може да бъде задържан и разпитван, но при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава", казаха още от ГЕРБ.

"Кое наложи отново да се нахлува по безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев, а не да бъде поканен по реда на Наказателния кодекс? МВР се ползва за бухалка срещу политическия опонент!

Арестът на кмета на Стамболийски е поредна демонстрация на полицейщина, след провалите на МВР с мигрантската криза, престъпността и войната по пътищата. Дали арестът на наш кмет не се случва, защото от ГЕРБ-СДС поискахме оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев?

Да не би нахлуването на 20 въоръжени и маскирани хора, да е следствие от това, че днес Демерджиев трябваше да се яви в Комисия по вътрешна сигурност, след като бездействието му доведе до смъртта и раняването на български полицаи и граничари. Учителят на Демерджиев г-н Рашков не е най-добрият учител.

В следващите дни ще инициираме изслушване на вътрешния министър в НС за това грозно демонстриране на сила.

Министър Демерджиев от месеци се занимава само с кризисен ПР, не и с борбата срещу престъпността. Целта на акцията е в новините да влезе ареста, а не провалите на вътрешния министър. Оставка, г-н Иван Демерджиев!", призоваха от ГЕРБ-СДС.