Народното събрание прие на първо четене удължаване на Бюджет 2022

Политика

29-11-2022, 17:27

Снимка:

НС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Решението бе подкрепено от ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и „Български възход“

Със 127 гласа "за", двама - "против" и 90 - "въздържал се" Народното събрание прие на първо четене Законопроект за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2022 г. Вносител на законопроекта е служебният кабинет.

Предложените разпоредби освен удължаване на действието на държавния бюджет и бюджетите на ДОО и НЗОК за тази година, предвиждат осигуряване на финансиране на редица социални и други плащания, както и продължаване на действието на политиките и мерките, надградени с актуализацията на бюджета от 1 юли 2022 г., се посочва в мотивите на вносителя.

Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, това гарантира служебното правителството с договорите за доставки, увери българските граждани от парламентарната трибуна служебният премиер Гълъб Донев. Това, което служебното правителство направи и ще продължи, докато не се излъчи редовен кабинет, е да се гарантира сигурността на хората, уточни той.

Извънредното пленарно заседание на Народното събрание продължи с парламентарен контрол.