Гълъб Донев: Последствията от глупавите управленски решения са трайни и трудно заличими

Политика

30-11-2022, 11:18

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

„Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на българските граждани, въпреки сложната политическа обстановка“. С тези думи премиерът Гълъб Донев се обърна към министрите преди началото на редовното правителствено заседание. „Искам да ви припомня клетвата, която дадохме преди 4 месеца – да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Тогава поисках от вас работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. 4 месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания“, подчерта министър-председателят.

Донев бе категоричен, че служебното правителство е временна власт. „Познаваме добре Конституцията и сме наясно с този безспорен факт. Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон – властта е временна. Дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте“, акцентира Донев пред министрите.

Редовното заседание на правителството стартира с приемането на постановление, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лева за още 50 000 български семейства. Право на тази помощ имат семействата с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца - сираци, хора с увреждания, пострадали при пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022 г., както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали, посочи премиерът Гълъб Донев. За целта правителството осигурява 15 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Средствата ще се изплащат от Агенцията за социално подпомагане.