Балабанов: ПП лиши България от медицински хеликоптер

Политика

30-11-2022, 19:16

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Заради некадърността и алчността на „Продължаваме промяната“ днес България няма медицински хеликоптер. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ и обвини бившите си коалиционни партньори, че са откраднали идеята от Слави Трифонов.

„Колегите от „Продължаваме промяната“ решиха да откраднат предизборно нашата идея за медицински хеликоптер, която беше записана в коалиционния договор. Миналият ден обаче обществената им поръчка пропадна, след като служебният здравен министър я прекрати. Тази обществена поръчка не беше направена качествено. Тя беше направена от хората, които днес опорочават думата почтен – визирам „Продължаваме промяната“, заяви още Станислав Балабанов.

Порочният кръг в областта на здравеопазването, организират от „Продължаваме промяната“, е направила така, че България да е единствената страна в Европа, която не притежава медицински хеликоптер. Бившият депутат от „Има такъв народ“ разкри колко души от техните бивши коалиционни партньори са били на ръководни постове в този сектор и уточни, че в една такава ситуация „не можеш да си дилър на човешки животи“.

„От позицията на български гражданин, който в момента наблюдава политическите процеси, изпитваме огромно удоволствие, че не сме част от тази лицемерна среда“, призна той. Станислав Балабанов обясни, че за добро или лошо „Има такъв народ“ в последните три парламента избираше да застава на страната на истината. „Да, понякога истината е грозна. Да, понякога е необходимо време тази истина да излезе наяве. Хубавото е, че започна да излиза – по много казуси и с много факти“, уточни още той.

Една от грешките, които Балабанов отчете, е, че като политическа партия са се доверили на хора, които на по-късен етап са показали, че не притежават достатъчно морал. Положителната страна на нещата е, че са постъпили разумно и своевременно с напускането си на „тази разновидна коалиция“.

В предаването „Лице в лице“ той коментира още парите за пътищата, договора за "Джемкорп", енергийните проекти, преговорите със Северна Македония, договорките между "Продължаваме промяната" и БСП за машинните кодове и хартиените бюлетини.