Президентът ще връчи първия мандат на ГЕРБ- СДС в понеделник

Политика

02-12-2022, 11:29

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Когато текстът на новоприетия Изборен кодекс дойде при мен, ще го разгледам най-детайлно и ще се произнеса, каза Радев

Ще връча първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС в понеделник. И се надявам допълнителното време, което дадох на партиите, да е било оползотворено по най-добрия начин, заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от основаването на Националната спортна академия „Васил Левски“, предаде БТА.

Когато текстът на новоприетия Изборен кодекс дойде при мен, ще го разгледам най-детайлно и ще се произнеса, каза Радев в отговор на въпрос дали ще наложи вето на промените в изборния закон.

Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява за връщане към порочния управленски модел, каза Радев по повод предложението на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" премиерът да назначава председателя на ДАНС. До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство на ръчно управление от министър-председателя, а сега предлагат да се узакони корупционният комфорт, добави президентът.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен