Бойко Борисов: Нито едно действие не сме съгласували с Румен Радев, това е абсолютна лъжа (Видео)

Политика

06-12-2022, 12:02

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

С Румен Радев не сме се виждали, не сме си говорили, нито едно действие не сме съгласували. Това е абсолютна лъжа и тя се натрапва. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Повече няма да търпим. Когато има несправедливост, ще се включваме и ще оборваме, защото няма да допуснем една лъжа да обикаля", допълни лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов беше категоричен, че ГЕРБ няма да бъдат спасителен пояс на Промяната. "Не съм виновен на "Продължаваме промяната", че първо разочароваха нас. Първи разбрахме, че тези колеги нямат капацитет. След това от тях се разочарова президентът Плевнелиев, на когото отказаха участие в контактната група. Вчера и Румен Радев се отрече от тях. Основният им коалиционен партньор ИТН публично ги обвини в корупция, а вицепремиерът от тяхното правителство Корнелия Нинова ги нарече "аматьори" от трибуната на парламента и обясни как са лъгали", заяви той.

Председателят на ГЕРБ отказа да се включи в квалификациите и тълкуването на думата "шарлатанин", която менторът, който създаде Промяната,използва по техен адрес, но акцентира, че все повече български граждани разбират непоправимите щети, които ни нанесоха от тази партия - частни компании с високи комисионни, които ощетяваха данъкоплатците, корупционни сделки и опити да ни обвързват с Радев заради това, далаверите в ББР, са само част от беззаконията и кражбите, на които станахме свидетели в последните 2 години.

Много хора бяхме излъгани от тези момчета, добави още той.

Борисов определи като жалки твърденията, че ГЕРБ е част от коалиция на "хартиената бюлетина" и каза, че ако Румен Радев наложи вето на Изборния кодекс от партията ще водят нов разговор по темата. "Близо 200 хиляди по-малко са гласували за "Промяната". И сега правят жалки опити да ни привързват към хартиена бюлетина, което също е голяма манипулация. Ние ги победихме с над 5% на предните избори и то с техните машини,с техните златни флашки и софтуер, с техния вътрешен министър!", припомни председателят на ГЕРБ.

Той посочи, че има няколко дни за опит да направят редовно правителство и призова да се остави време на проф. Николай Габровски да проведе спокойни разговори, да успокои страстите и да се опита да сформира кабинет. Борисов възложи на народните представители от ГЕРБ-СДС ударно да работят за приемане на законите по Плана за възстановяване и развитие от Народното събрание.