3000 служители на МВР участват в операция "Бяло", 56 души са задържани

Крими

07-12-2022, 13:30

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Мащабната полицейска операция на територията на цялата страна започна от 0.00 часа днес по заповед на главния секретар на МВР.

Целта е противодействие на организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение и производство на наркотици, както и на всякакъв вид престъпления, свързани с наркотични вещества. Операцията протича при много добро взаимодействие със структурите на прокуратурата по места, коментира министър Демерджиев. Тя е ясен и категоричен знак на държавата за нетърпимост към този вид престъпност. Налице е воля и от МВР, и от Прокуратурата, акциите да продължават дотогава, докогато нивото на разпространение на наркотици в страната спадне рязко, заяви вътрешният министър и изрази увереност, че двете институции заедно могат  по същия начин да отговорят и срещу други престъпни деяния.  

В операцията участват над 3000 служители на полицията, жандармерията, включително и на ГД „ Гранична полиция“. Към момента са задържани 56 лица, уточни главен комисар Петър Тодоров. Проверяват се над 150 обекта от целия спектър -  търговски, частни адреси, заведения, места, за които има данни за наличие на наркотици. Установени са престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества, както и шофиране под въздействието на дрога, допълни главният секретар на МВР.