Борисов: Новата коалиция "Лукойл" не иска да връщаме 1 лев на българските потребители

Политика

07-12-2022, 20:16

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От този следобед наблюдаваме една нова коалиция "Лукойл". Днес в комисията по енергетика ПП, БСП, Възраждане и Български Възход не подкрепиха да връщаме 1 лев на българските потребители от обикновената нафта и бензин А95. Това са четирите проруски партии в българския парламент! Те продължават да искат милиарди долари да изтичат през "Газпром" и "Лукойл", и техните дъщерни фирми, за подкрепа на агресията на Путин в Украйна.

Това заяви Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Благодаря на колегите от ДБ и ДПС. За пореден път евроатлантическите партии се откроиха - ГЕРБ-СДС, ДБ и ДПС, а от другата са партиите на "Лукойл", благодарение на които вече 1 година милиарди изтичат от България. Но иначе обичат да лепят етикети и то само заради едно общо гласуване с БСП и ДПС -едно от десетки други", каза още Борисов.

"Фактите, г-н Петков, са следните - говорите едно, а гласуванията на парламентарната ви група са други. Надявам се г-н Петков да има време да види как е гласувал Сабрутев в комисията по енергетика. Надявам се думите ми да бъдат опровергани с гласовете им в подкрепа на това предложение в пленарна зала. Ние сме изключително отговорни и диалогични, когато се касае за джоба на българите", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Благодаря на парламентарните групи, които удържаха на думите си и днес на първо четене минаха двата основни антикорупционни закона, защото са изключително важни и касаят Плана за възстановяване и развитие. Утре също е важен ден, на комисия ще се гласува подкрепата за Украйна, а в петък трябва да се гласува в зала. В момента целият демократичен свят е в подкрепа на Украйна. Това има огромно влияние във всички решения на Европейски съвет и в Съюза. ГЕРБ-СДС сме взели твърд курс и нашата парламентарна група ще подкрепи ратификацията за даване на въоръжение за Украйна по списъка, който са дали от Министерски съвет", заяви още Бойко Борисов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен