Карадайъ: ДПС по-скоро ще подкрепи кабинета "Габровски", но това зависи от програмата му

Политика

13-12-2022, 20:19

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ДПС по-скоро ще подкрепи кабинета "Габровски", но това зависи от програмата му. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. Структурата и съставът на Министерски съвет, предложени от кандидат-премиера чл.-кор. проф. Николай Габровски, влизат за дебати и гласуване в парламента утре, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Имайки предвид всичко онова, което се случва на политическия терен, онова, което в момента стои пред държавата и за което говорим от доста време - такава ни беше предизборната кампания, а и поведението след изборите, ние по-скоро ще подкрепим кабинета "Габровски", каза Карадайъ. И веднага уточни: "Но това все пак зависи и от програмата и начина, по който ще се представят, защото ние досега сме имали само една среща с кандидата за министър-председател.".

Програмата е много важна - какво възнамерява да прави това правителство. Няма нищо на всяка цена, подчерта Карадайъ.

В момента правим големи компромиси за подкрепата на това правителство, категоричен бе Карадайъ, уточнявайки: "Евентуално утре в дебата ще изложим нашите аргументи."