Безплатно каране на пързалка „Юнак“ с кампанията на ЕКОПАК „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“

Спорт

19-12-2022, 14:29

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ организират за втора година съвместна кампания за събиране на рециклируеми отпадъци. След като кампанията„RE-спортувай: Стъкло за кънки“събра над 3 тона стъкло, сега двете организации разширяват обхвата й и предоставят безплатно каране на пързалката, освен срещу стъкло и срещу пластмаса - „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“.

От 10 до 14 часа на 8 януари 2023 г. всеки, който донесе 10 кг стъкло от бутилки или буркани или 2 кгпластмасови бутилкии алуминиеви кенчетаще получи безплатен билет за вход и кънки. Талонът може да се използва по всяко време от активния период на пързалката.

Пързалка „Юнак“ за поредна година работи отговорно към опазване на околната среда и събира отпадъците си разделно със съдействието на ЕКОПАК.

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната.

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.

Програмата на пързалка „ЮНАК“ може да следите тук: https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak